Bevissthetstrening i IT-sikkerhet er viktig

Opp mot 82 % av alle vellykkede IT angrep skjer via brukerne av et system.
Disse IT-angrepene skjer gjerne på grunn av en menneskelig svikt eller uaktsomhet rundt bruken av systemer. Grunnen kan være alt fra å klikke på en phishing e-post til å bruke et svakt passord.
Ved å øke bevisstheten blant ansatte rundt IT-sikkerhet kan man redusere risikoen for slike hendelser.

Det er viktig å ha en god kultur for IT-sikkerhet i organisasjonen.

Man gjøre ansatte mer oppmerksomme på sikkerhetsproblematikk og mer tilbøyelige til å rapportere mistenkelige hendelser. Bevissthetstrening i IT-sikkerhet kan bidra til å bygge opp en slik kultur. Det er nemlig mye bedre at du som ansatt sier ifra hvis du oppdager noe mistenkelig enn at du ikke gjør det.

💰 I tillegg kan bevissthetstrening bidra til å redusere 🤑 kostnader knyttet til dataangrep. Jo mindre sannsynlig det er at en ansatt blir lurt av en phishing e-post eller bruker et svakt passord, jo mindre sannsynlig er det at organisasjonen vil oppleve et 👾 dataangrep. Dette kan spare dere for store økonomiske tap.

En viktig investering

📊 Samlet sett er bevissthetstrening i IT-sikkerhet en viktig investering for organisasjoner som ønsker å beskytte seg mot IT-kriminalitet og redusere risikoen for dataangrep. Det kan bidra til å skape en kultur for IT-sikkerhet, redusere kostnader og gi ansatte de nødvendige ferdighetene og kunnskapene for å identifisere og rapportere sikkerhetstrusler.

Skape forståelse i opplæringssammenheng

👨‍🏫 Når jeg holder kurs i bevissthetstrening prøver jeg å forklare de ansatte hvem angriperne er, hvorfor de angriper og hvordan de gjør det. Tanken er at igjennom å kjenne sin motstander blir de ansatte mer effektive i å kunne gjenkjenne angrep og ikke la seg lure av angriperen.

Hvis du eller din organisasjon er interessert i å øke bevisstheten rundt IT sikkerhet ta kontakt☎️
Enten på LinkedIn eller på kontaktsiden her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Subscribe

Sign up with your email address to receive our weekly news


Categories


Search